Virtuele tour Ordensburg Vogelsang

Tijdens deze (geheel “ongeorganiseerde”) tour, gaan we dwalen over het terrein van de Ordensburg. We verzamelen gaande weg de TB-code, door de aanwijzingen op te volgen die hieronder te vinden zijn. In totaal gaan we op zoek naar 6 karakters, en n de tekst zal vermeld zijn waar de karakters precies in de code te staan komt.

 

Voor de mensen, die liever een papieren versie erbij houden, die kun je hier downloaden en dan printen.

 

In mijn diensttijd in 1995 was ik hier zelf bijna 2 weken gestationeerd met het 4de peleton Marechaussee van het 103 Esk. KMar uit Wezep. In die periode moest de Luchtmobiele Brigade hier oefenen voor uitzending naar voormalig Joegoslavië, en hadden wij de taak om de transporten over de weg te begeleiden, en bij de tankoversteekplaats het verkeer te regelen.

 

De geschiedenis van Ordensburg Vogelsang ip.

Het complex Vogelsang werd tussen 1934 en 1936 gebouwd in opdracht van de nationaalsocialisten. Hier moesten de toekomstige politieke, leidinggevende krachten worden opgeleid.

 

Tot 1939 zijn er o.a. ca vijfhonderd SS’ers opgeleid. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kwam het programma hier enigszins stil te liggen en werd het complex in gebruik genomen als kazerne van de Wehrmacht.

 

In 1945 werd Vogelsang bezet door het Amerikaanse leger. In 1946 werd het complex een oefenplaats voor de Britten. In 1950 is het geheel overgegaan naar Belgische militairen. En vanaf 1955 was het een NATO troepenoefenplaats onder belgische supervisie.

 

In 2005 vond teruggave plaats aan Duitsland en werd het geheel onderdeel van het Nationalpark Eifel. Sinds 2006 is het complex opengesteld voor bezoekers.

 

Meer informatie is natuurlijk te vinden in Google.

 

Dan nu de TB-code

 

‘Loop’ via de 360⁰ foto’s rond over het terrein, en zoek de gevraagde informatie. Soms zal je gebruik moeten maken van de plattegrond (foto 4) en de satellietweergave in Google Maps.

 

We parkeren onze cachemobiel op N50 34.883 E006 26.846, en beginnen vanaf hier onze zoektocht.

 

Allereerst, heb je het object gespot, dat op foto 1 te vinden is? Heb je ook gezien welke kleur dit object heeft? Neem van de kleur de eerste letter, en zet die op plek 5 van de TB-code.

 

Unter der Burgschänke können Sie mehrere Bögen zählen.  Wie viele zählst du? Verringern Sie diese Anzahl der Bögen mit der Anzahl der Fallrohre auf der Burgschänke.  Verringern Sie das Ergebnis um 2. Und jetzt konvertieren Sie das Ergebnis in einen Buchstaben. Dieser Buchstabe steht an dritter  Stelle im TB-Code. (Mijn excuses voor mijn (Google Translate) Duits)

 

Heb je gezien hoeveel tennisbanen er op het complex zijn? Zet het aantal tennisbanen op plek 4 van de TB-code.

 

Je kunt ook helemaal naar beneden lopen, naar de rivier Urft. Je kunt zelfs naar de overkant lopen, als je wilt. Wel raar, dat je dan twee keer dezelfde mensen tegenkomt in een plaatje. Neem van de muts van een van de mensen de eerste letter van de kleur, en zet die op plek 1 van de TB-code.

 

Ga nu op zoek naar het standbeeld van foto 2. Als het goed is, zie je hier ook ‘boomstam’banken. Hoeveel zijn het er? Tel er 1 bij op, en je hebt plek 6 van de TB-code.

 

Als laatste gaan we op zoek naar het adres van Ordensburg Vogelsang. Neem nu de eerste letter van de plaats waar Vogelsang bij hoort, en zet die op plek 2 van de TB-code.

 

Als het goed is, heb je nu de code, en kun je de Trackable hier loggen.